

بررسی احیاء و بازسازی روغن ترانسفورماتور برای دوام بیشتر آن
نويسنده:
دسته: صنایع
بازدید: 2 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 115 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 145
بررسی احیاء و بازسازی روغن ترانسفورماتور برای دوام بیشتر آن
قیمت فایل فقط 59,000 تومان
دانلود پایان نامه رشته صنایع
بررسی احیاء و بازسازی روغن ترانسفورماتور برای دوام بیشتر آن
مقدمه:
روغن ترانسفورماتور یکی از مشتقات نفتی است. روغن پایه بطور کلی یک ماده ئیدروکربنی میباشد. از پالایش یک برش نفتی مناسب روغن ترانسفورماتور بدست میآید.روغن ترانسفورماتور موارد مصرف کاملا اختصاصی دارد و همه ساله مقدار قابل توجهی از آن در تأسیسات صنعت برق کشور و بخش توزیع به مصرف میرسد. کاربرد این روغن بعنوان یک عایق الکتریکی و یک سیال خنک کننده ترانسفورماتور میباشد. این روغن از جمله روغنهای وارداتی به کشور میباشد که سالیانه مبلغ قابل ملاحظهای به واردات آن اختصاص داده میشود. بنابراین بررسی، شناخت و کاربرد صحیح روغن در ترانسهای توزیع به منظور بهرهبرداری بهینه از این نوع تجهیزات گران قیمت در شبکه توزیع از اهمیت خاصی برخوردار است.
روغن در مدت قرار داشتن در سرویس به تدریج کیفیت اولیه خود را از دست میدهد، ثابت دی الکتریکی آن کاهش یافته و اسیدیته آن افزایش می یابد. این تغییرات کیفیت روغن ناشی از فساد و اکسیداسیون آن است. درجه حرارت، تماس با اکسیژن هوا و تماس با فلزات ساختمان ترانسفورماتور از عوامل فساد روغن هستند. نتیجه فرآیند اکسیداسیون روغن، آب، آلدئیدهای فرار، کتونها و اسیدهای آلی سبک و یا پلیمرهای سنگین که برخی از آنها در روغن غیر محلول اند، میباشد.ترکیبات فرار در سطح فلزات و در بالای سطح روغن، کندانس شده و موجب خورندگی میشود. آب و اسیدها و پراکسیدها به مواد عایق و محافظ ترانس نظیر مواد سلولزی و لعابی و رنگی و کاغذی و غیره نفوذ کرده و ترکیباتی از نوع الیاف بوجو میآورند. ترکیبات قطبی بخصوص آب و الیاف ناشی از فساد مواد عایق ساختمان ترانسفورماتور در مجاورت همدیگر ثابت دی الکتریکی روغن را کاهش داده و بدلیل تجمع غیر محلول در روغن میزان انتقال حرارت را پایین میآورند.
کاهش میزان انتقال حرارت موجب گرم شدن موضعی برخی از قسمت های ترانس می شود که در نتیجه آن حتی اگر شرایط غیر عادی در کار ترانس پیش نیاید، درجه حرارت روغن بالا رفته و عمل اکسیداسیون تسریع می شود.یکی از روشهای افزایش دوام روغن در زمان بهرهبرداری احیاء و بازسازی روغن است. در حال حاضر احیاء و اصلاح اغلب روغنها عملی متداول است. این عمل بر حسب شرایط بهرهبرداری از ترانسها و کیفیت روغن در زمان بهرهبرداری بطور متناوب و یا برحسب نتایج آزمایش روغن، انجام پذیر میگردد و مهمترین نقش اثر احیاء و اصلاح روغن افزایش عمر مفید تجهیزات سیستم است.
تصفیه روغن به دو صورت میباشد که هر دوشامل روشهای ته نشین ساز، فیلتراسیون، سانترویفیوژ و تصفیه مجدد است.هرگاه عمل تصفیه و احیاء روغن بصورت آبگیری و خشک کردن روغن باشد، اصطلاحا تصفیه فیزیکی خوانده میشود و زمانی که روغن به شرایط تشکیل لجن یا افزایش میزان اکسیداسیون رسیده باشد، عمل تصفیه فیزیکی به تنهایی قادر به جبران و احیاء فساد روغن نبوده لذا تصفیه فیزیکی شیمیایی روغن باید انجام گردد که در آن استفاده از فیلترهای فعال (اکتیو) مورد نظر است. در اینجا روغن در یک سیستم مستقل و متمرکز که در طی آن با استفاده از عملیات مختلف پالایش مجدد روغن شامل تصفیه با حلال ها، تصفیه با اسید سولفوریک و فیلترهای فعال میباشد، شرایط روغن را میتوان تا حد شرایط روغن نو ارتقاء داد.این روش (احیای شیمیایی روغن) برای مصرف کنندههای بزرگ و یا کارخانههای ترانسفورماتور سازی تعمیرات ترانسفورماتور مقرون به صرفه میباشد.
کلمات کلبدی: